Day: October 5, 2016

Florida, Obama: Uragani Matthew është i rrezikshëm, evakuohuni
Bota

Florida, Obama: Uragani Matthew është i rrezikshëm, evakuohuni

Uragani Matthew mund të jetë shkatërrues për Floridën. Si pasojë e kësaj, presidenti i SHBA-së, Barack Obama, ka paralajmëruar popullsinë, duke u bërë thirrje banorëve që të ndjekin urdhrat për evakuim. Obama, pas vizitës së tij në selinë e Mbrojtjes Civile Amerikane, shtoi se uragani mund të ketë pasoja të […]

Vendi

FOTOT/ “Flota” e makinave elektrike të Policisë së Shtetit

Policia e Shtetit ka vënë në përdorim flotën e parë me 11 makina elektrike, të cilat nuk përdorin një pikë karburant. Mjetet mund të karikohen në prizën e shtëpisë dhe shpenzojnë 1.200 lekë të vjetra për 100 kilometra. Ndërkohë makina normale në Policinë e Shtetit për 100 kilometra shpenzon rreth […]

Bashkitë tërhiqen nga dhënia me koncesion e parkingjeve publike
Vendi

Bashkitë tërhiqen nga dhënia me koncesion e parkingjeve publike

Pas bashkisë së Tiranës, Elbasani bëhet qyteti i dytë që është tërhequr nga dhënia me koncesion e parkingjeve publikë mbi tokë, dhe tashmë po eksploron mundësinë e ofrimit të këtij shërbimi nëpërmjet një ndërmarrje publike. Nga Bardha Nergjoni Tre vjet më parë bashkia e Elbasanit pa si mundësinë më të […]