Day: March 25, 2017

Reforma e taksave, beteja tjetër e administratës Trump
Bota

Reforma e taksave, beteja tjetër e administratës Trump

Presidenti amerikan Donald Trump po e kthen vëmendjen tek reforma e taksave, pas dështimit të përpjekjes për të shfuqizuar dhe zëvendësuar planin për reformën e shëndetësisë. “Do të thosha që ndoshta do të fillojmë me përpjekje intensive për shkurtime të thella dhe reformë në taksa. Ky do të jetë hapi […]

Deklaratë e përbashkët në 60-vjetorin e themelimit të BE-së
Bota

Deklaratë e përbashkët në 60-vjetorin e themelimit të BE-së

Krerët e qeverive dhe vendeve të BE-së në një ceremoni festive nënshkruan deklaratën e përbashkët me rastin e 60-vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjeve të Romës, për një të ardhme të përbashkët në unionin europian. Ditën e sotme krerët e qeverive dhe vendeve të BE-së në një ceremoni festive nënshkruan deklaratën e përbashkët me rastin […]

Studenti që jeton në luks: Më mban ‘dashnori pasanik’
Lifestyle

Studenti që jeton në luks: Më mban ‘dashnori pasanik’

Mund të jetë i papunë, por ai jeton në mesin e luksit. Rroba dizajnerësh, pushime me pesë yje dhe një ‘pagë’ mujore prej 2 mijë sterlinash. Njihuni me Edward Oliver, 24-vjeçarin nga Londra, i cili përfiton nga ata që njihen si ‘baballarët e sheqerosur’. Me këtë emër njihen të gjithë […]

Inteligjenca, disa faktorë që ndikojnë
Ndryshe

Inteligjenca, disa faktorë që ndikojnë

  Inteligjenca është përkufizuar në mënyra të ndryshme që përfshijnë termat: mendim abstrakt, të kuptuarit, komunikimi, arsyetimi, aftësia për të mësuar, mundësia për të pasur ndërgjegje emocionale dhe të planifikuarit apo të zgjidhurit e problemeve. Ja disa veçori që gjenden tek secili prej nesh, të cilat ndikojnë në nivelin e […]

Internet në shtëpi? Ëndërr, apo realitet në Kubë?
Ndryshe

Internet në shtëpi? Ëndërr, apo realitet në Kubë?

Shërbimi duhet të përfshijë 38 mijë përdorues në 2017-ën, por kostot janë të larta: rreth 2/3 e rrogës mesatare të kubanëve Në Kubë, teknologjia po përfshin jetën e përditshme të banorëve të ishullit: shërbimi i internetit në shtëpi ka filluar të tregtohet dhe kompania shtetërore ETECSA, e cila ka monopolin, […]