Nostalgjia e viteve ’80: fotot e vjetra të Romina Power me Al Banon

Këngëtarja shpërndan në Instagram hitet e pabotuara në shoqërinë e burrit të saj dhe merr dhjetëra mijëra pëlqime

Pas 40 vitesh nga albumi i tyre i parë bashkë, Al Bano dhe Romina Power janë rikthyer në një çift artistik të afërt, të cilët dinë të transmetojnë emocion gjithmonë në skenë. Këngëtarja e Pulias e përshkroi këtë rinovim “jetësor”, ndërsa për Rominën “është si të rishikosh kohën e mirë të së kaluarës duke kërkuar në të ardhmen”. Dhe pikërisht artistja amerikane, në Instagram, ndan hitet e vjetra me bashkëshortin e saj, duke marrë mijëra pëlqime.

Romina Power publikon fillimisht një foto me Al Banon në Tulum, në vitet 80, ndërkohë që i tregon atij se si të pozicionohet për t’u fotografuar. Në postin e dytë, të dy u bënë të pavdekshëm me kostum. Fansat i çmojnë këto imazhe si një simbol të ndjenjës së dashurisë dhe pastaj të miqësisë që i lidhi ata: “është një foto shumë e bukur ku shfaqet dashuria e pastër. Ndërkohë, sot, në koncertet tuaja, përfaqësoni dashurinë familjare. Edhe pse tashmë është transformuar, lidhja që i bashkon është e pastër”.

Siç shpjegon vet Romina Power, në foton e tretë dhe të fundit që ajo ka publikuar, është e pranishme “shtëpia e ndërtuar së bashku” me Al Banon “ku kam jetuar tridhjetë vjet të jetës sime dhe ku kanë lindur dy nga vajzat e mia”.

Edhe në këtë rast, admiruesit e ciftit artistik lëvizin para klikimit: “Një shtëpi shumë e bukur me dy të dashuruar të mrekullueshëm, që kanë krijuar një familje të mrekullueshme. Pavarësisht, stuhisë në zemrën time, ju jeni dhe do të qëndroni gjithmonë, të bashkuar në një dashuri, ndoshta pak ndryshe sot, por gjithmonë të bashkuar në thellësitë e zemrave tuaja.

Një dashuri e madhe si e juaja nuk përfundon me të vërtetë kurrë!”. Artistja pulieze, që majin e kaluar mbushi 74 vjeçe, vazhdon të ëndërrojë me zërin e saj të pagabueshëm. “Duke parë sukseset e koncerteve të fundit të Vasco Rossit apo të Gianni Morandi” i ka ardhur dëshira “të forcojë marrëdhëniet me Italinë, pasi ka qenë shumë jashtë vendit”, duke përjetuar me emocion çdo koncert: “kur mbaron emocioni – ka thënë para shfaqjes në skenën e Caveas në Romë – do ta ul zërin në gozhdë”.

Aktorja dhe këngëtarja amerikane, pastaj kujton emocionet e saj rinore në shoqërinë e Al Banos, por nuk ka rënë pre e provokimeve nga gazetarët para koncerteve: “Nostalgji mashtruese? Për çfarë?” Bashkimi i tyre, në fakt, nuk është një martesë, por vetëm një qëllim “muzikor”, një çift që ka befasuar audiencën pasi ka gjetur një qetësi pas një periudhe keqkuptimi. “Ne jemi për lirinë e të tjerëve: asgjë nuk na përket, as vet jeta jonë, prandaj duhet t’i respektojmë”, ka shpjeguar Romina.

7 gusht 2017 (gazeta-Shqip.com)

Source: Ndryshe