Këto janë gjërat që duhet të bëni për karrierën në të 20-tat tuaja…

Ndërsa kaloni pragun 20-vjeçar, ka të ngjarë që të jeni ende në kolegj, me gjithë karrierën para jush dhe deri në fund të 20-tës, ka një shans që të vendoseni në një trajektore karriere që do të diktojë potencialin tuaj të të ardhurave dhe zhvillimin profesional derisa të jeni në gjendje të dilni në pension.

Është drithëruese kur e mendoni, apo jo?

Ju jeni i ri, jeni i lirë dhe mund të bëni shumë gjëra që vendosni në mendje – por në të njëjtën kohë, vendimet që bëni tani mund të përcaktojnë pjesën tjetër të jetës suaj profesionale.

Është mjaft emocionuese, por edhe një presion më vete.

Nëse doni të maksimizoni të ardhurat tuaja potenciale, zbuloni se çfarë në të vërtetë dëshironi të bëni, dhe pikërisht këto janë lëvizjet e karrierës që ju duhet të bëni në të 20-tat tuaja:

  • Bëni çfarëdo që iu mban aktivë

Ka një stereotip rreth të rinjve që ne të gjithë kemi dëgjuar, sidomos kur bëhet fjalë për punë dhe nga ajo që kam parë, është vërtet e turpshme. Në të vërtetë ju nuk do të futeni në punën tuaj të ëndërrave menjëherë pasi të diplomoheni. Ju ndoshta nuk do të bëni as një punë “të mirë”.

Por nëse jeni të përulur dhe të gatshëm për të punuar shumë, do të gjeni një punë që mund t’ju mbajë në punë – dhe kjo është mjaftueshëm e mirë. Merrni atë që mund të merrni; Ju kurrë nuk e dini se në çfarë mundësish mund t’iu çojë, veçanërisht nëse përpiqeni të arrini drejt qëllimeve tuaja reale.

  • Rrjetëzohuni

Kjo është këshilla më e domosdoshme për profesionistët e çdo moshe, por sidomos për gjeneratat e reja. Rrjetëzimi do t’ju ekspozojë në popullatën radikale të botës së punës – do të takoni njerëz me prejardhje të ndryshme, me përvoja të ndryshme, të cilët mund t’ju mësojnë pothuajse çdo gjë (ndoshta t’ju ofrojnë mundësi të rralla ose fitimprurëse).

Për më tepër, ata do të impresionohen që një person i tillë po tregon shumë iniciativë. Jam duke folur për rrjetëzimin e vërtetë, personalisht, ballë për ballë; Mediat sociale janë të mëdha për krijimin e marrëdhënieve paraprake, por takimi me dikë personalisht solidifikohet dhe shton një dimension të ri për çdo marrëdhënie.

  • Merrni pjesë në punë vullnetare

Kërkoni mundësi vullnetare në qytetin tuaj dhe gjeni një kauzë për të cilën të jeni krenarë. Vullnetarizmi do t’ju ndihmojë të ndiheni më të lidhur me komunitetin tuaj dhe kjo duket e mrekullueshme në një rezyme, por po aq e rëndësishme, mund të shërbejë si një mundësi e mrekullueshme e rrjetëzimit. Ju do të takoni CEO, udhëheqës të komunitetit dhe shumë njerëz të tjerë në eventet vullnetare – dhe këta janë pikërisht njerëzit që mund t’iu ndihmojnë të arrini aty ku doni të shkoni.

  • Investoni në aftësi të reja

Ju keni shumë kohë për të eksperimentuar, edhe nëse nuk keni shumë para. Tani është koha për të filluar ndërtimin e aftësive tuaja. Merrni mësime, veçanërisht nëse jeni të lirë dhe përfitoni nga mundësitë që vendi juaj i punës ju jep për të mësuar një aftësi të re ose për të marrë më shumë përgjegjësi.

Ju nuk keni pse të merreni me të përgjithmonë, por qoftë edhe një ekspozim i shkurtër për një aftësi të re mund t’ju ndihmojë në një bisedë apo intervistë.

  • Diversifikoni punën tuaj

Nëse nuk jeni duke bërë përparim në karrierën tuaj, përpiquni të mos qëndroni në një vend për një kohë të gjatë. Ju do të dëshironi të diversifikoni historinë tuaj të punës derisa të keni mundësi. Tregu i sotëm i punës është më i lirë dhe duke punuar në vende të reja do t’ju japë njohuri më të mëdha se si punon vërtet bota profesionale.

  • Merrni risqe

Gjatë të 20-ve, nuk do të keni shumë për të humbur. Tani është koha për të marrë risqe. Tani është koha për të bërë diçka të çmendur. A keni një ide për një biznes të ri? Bëhuni sipërmarrës. A keni mundësi për të lëvizur në të gjithë vendin dhe për të filluar karrierën tuaj? Vazhdoni me të. Mund të mos e keni këtë shans përsëri, të paktën jo pa disa sakrifica të rënda, prandaj mos i lini këto mundësi në tavolinë.

Source: Lifestyle