Australi, miratohet legji për martesat ‘gay’

Parlamenti i Australisë e ka miratuar legjislacionin për lejimin e martesës së personave me gjini të njejtë në gjithë vendin.

Dhoma Përfaqësuese e Australisë sot e miratoi leegjislacionin, me të cilin ndryshohet definimi i martesës si bashkimin ndërmjet mashkullit dhe femrës në “bashkim të dy njerëzve”.

Një javë më herët ky legjislacion ka kaluar edhe në Senatin e këtij vendi.

Pas votimit, aktivistët për të drejtat e komunitetit homoseksual kanë festuar para ndërtesës së parlamentit.

7 dhjetor 2017 (gazeta-Shqip.com)

Source: Bota