Flokët, kush do të jetë trendy i vitit 2018

Një teknikë ndriçimi që pëlqehet ende shumë: zbuloni cila do të jetë domosdoshmëria e vitit që sapo ka filluar

I braktisni modelet e vjetra, sot u shpopullua edhe shatushi, një teknikë ndriçimi ton mbi ton me një efekt të butë dhe të pastrukturuar, që i jep flokëve tanë një natyralitet me reflektime që na kujtojnë ekspozimin ndaj diellit.

Shumë i kërkuar nga të gjithë, shatushi ka pasur një sukses të jashtëzakonshëm, sepse përqendrohet vetëm në skajet e flokëve, pa prekur rrënjët: i thjeshtë, më pak drastik dhe i bezdisshëm në krahasim me një ngjyrë tradicionale, nuk e njeh lodhjen. Por cilat do të jenë nuancat dhe tendencat e vitit 2018? Le ta shohim.

Ngjyra mbi të gjitha: Për të filluar zgjedhim ngjyrën që na përshtatet më shumë për skajet tona. Risia e këtij viti është Ultra Violet, ngjyra e zgjedhur e vitit nga Instituti Pantone. Një ngjyrë që duket e përkryer si ngjyra e flokëve të modës 2018.

E errët? Nuk ka problem! Nëse flokët tanë janë të errët, është e rëndësishme të zgjedhim një ngjyrë që i përshtatet ngjyrës së lëkurës sonë. Ndërsa fillojmë nga një ton i errët në rrënjë, duhet të shmangim t’i ndriçojmë shumë skajet, në mënyrë që të dukemi sa më natyrale. Jo, pra, në një bionde shumë të lehtë, “ni” në hije të kuqe, megjithatë shumë në modë, është gështenja e hapur, e cila ndriçon gjatësinë e flokëve shumë të errëta.

E kuqe për të guxuar: Nuk kemi pasur kurrë guximin t’i lyejmë flokët me këtë ngjyrë, por do të na pëlqente të shikonim efektin që kjo ngjyrë do të kishte tek ne? Le të provojmë me shatush, efekti do të jetë befasues dhe sigurisht shumë në modë.

Jetoni risitë: Ndër tendencat e modës të kohëve të fundit, flokët gri dhe të bardhë janë bërë një domosdoshmëri, veçanërisht tek të rinjtë. Efekti i marrë është shumë i veçantë, qofshin të hapura flokët apo të errëta. Kuptohet që efekti do të jetë shumë i ndryshëm në varësi të pikës së fillimit.

Një klasik i madh: Shatush par excellence është e qartë dhe e bardhë, çfarë na kujton flokët e “puthur” nga dielli edhe në dimër. Kujt mund t’i sugjerohet? Për ata që kanë një bazë ngjyrë kafe të errët ose të bardhë për një efekt të butë dhe të shndritshëm, por duhet kujdes i madh për ata me flokë të errët ose të kuq.

Fuqia e ngjyrës: Në pasarela kemi parë flokë natyrale, por zgjedhja e ngjyrave të veçanta nuk humb interes, sepse vlerësohet veçanërisht tek të rinjtë, por edhe më të rriturit në mesin tonë nuk e përbuzin një prekje të personalitetit në flokë. Ndër ngjyrat më të kërkuara janë blu, rozë dhe violet.

Po në qoftë se do të ishte balayage? Ndoshta ne nuk e dimë të gjithë dallimin mes balayage dhe shatush sepse ata në të vërtetë duken shumë të ngjashme. Dallimi është se ndërsa në shatush dekolorimi vazhdon poshtë nyjeve, në balayage përdoret teknika e yjeve, sepse flokët ndahen në pesë pjesë maxi në të cilën zbatohet dekoloranti, me anë të një furçe që krijon vija. Rezultati është edhe më i natyrshëm dhe delikat, sepse pamja ka tendencën të prishë flokët. Balayage është e përkryer për ata që nuk u pëlqejnë kontrastet e mprehta, por ende dëshirojnë të ndriçojnë dhe të shkëlqejnë ngjyrën e tyre natyrale.

#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/1-8-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/2-9-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/3-7-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/4-5-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/5-4-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/6-3-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/7-1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a573e1810835 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/01/8-1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

11 janar 2018 (gazeta-Shqip.com)

Source: Ndryshe