Pica perfekte? 10 gabimet që duhet të shmangni

Cili prej jush nuk ka provuar ndonjëherë të përgatisë pica në shtëpi? Sigurisht pothuajse të gjithë, dhe të paktën në herën e parë, ju nuk do të jeni plotësisht të kënaqur me rezultatin. Ndoshta disa ende nuk janë të kënaqur me picën që përgatisin, kështu që në fund preferojnë të dalin të hanë jashtë. Ja cilat janë gabimet që bëjmë gjatë përgatitjes së picës dhe për këtë duhet të jemi shumë të saktë.

1.Nuk i kushtoni vëmendje llojit të miellit

Miellrat nuk janë të gjitha të njëjta; për të bërë një picë të mirë ju duhet të zgjidhni një miell që është me cilësi të shkëlqyeshme dhe lloj 0, i cili mund të përzihet dhe që mund të bëhet një picë më e butë. Kur blini miell, zgjidhni atë me origjinë biologjike.

2.Çdo lloj majaje

Gjithashtu, zgjedhja e majasë është e rëndësishme dhe, nëse nuk jeni praktik në përdorimin e majave, është më mirë të përdorni atë në granula (7 gr për kg miell) ose të freskët (1 copë për një kilë miell).

3.Brumi

Për ta bërë mirë brumin, duhet të krijoni një lloj topi, por duke ndjekur një procedurë të saktë: duhet ta rregulloni brumin në një drejtkëndësh dhe ta hidhni disa herë dhe ta lini të pushojë.

4.Ngrirja në frigorifer

Brumë nuk duhet të ngrihet në frigorifer, nëse nuk keni 12 orë në dispozicion. Më mirë e mbani picën në furrë, në një enë të qelqtë të mbushur mirë dhe të mbuluar me një peshqir çaji.

5.Hedhja e kripës

Kini kujdes të mos shtoni kripë dhe maja në të njëjtën kohë. Pra, kripa është mirë të shtohet në fund, pas gërshetimit të gjithë përbërësve të tjerë.

6.Nuk i hidhni sheqer

Pak sheqer përdoret për kullimin; është mirë ta shtoni së bashku me maja dhe gjithashtu mund të zëvendësohet me mjaltë ose malto.

7.Përdorni shufrën e rrotullimit

Pica duhet të përpunohet me dorë dhe pastaj të mos shtrihet me shufrën e rrotullimit. Nëse dëshironi të bëni një picë të mirë, ndani brumin në pjesë përpara se të hiqni atë dhe pastaj rrokullisni atë me duart tuaja.

8.Shtimi i domateve

Kushtojini vëmendje sasisë së domates që hidhni në picë: ju duhet ta merrni atë me një lugë dhe vendosni pak në qendër dhe madje edhe më pak në skajet.

9.Pjekja

Pica, në furrën elektrike, duhet të piqet në temperaturë maksimale (250 gradë) për rreth dhjetë minuta. Pastaj piqeni për dhjetë minuta të tjera në temperaturë të mesme.

10.Dhe erëza të tjera?

Të gjitha erëzat e picës, duhet të shtohen në gjysmë të rrugës, në mënyrë që të mos derdhen kur ta hani.

8 shkurt 2018 (gazeta-Shqip.com)

Source: Ndryshe