NATO e frikësuar nga Rusia, trupat britanike stërviten në -19 ° C në Estoni

#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384753912-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/af-map-estonia-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384752698-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384752682-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384752252-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384753364-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384752238-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/composite-map1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item9 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384752207-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item10 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384751841-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item11 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384614783-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item12 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384614761-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item13 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384751456-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5a830eede11f3 .td-doubleSlider-2 .td-item14 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/02/nintchdbpict000384751847-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Frika e NATO-s nga një lëvizje e mundshme ushtarake e Rusisë për të pushtuar vendet baltike, ka bërë që trupat britanike të ushtrohen në kampin masiv të trajnimit në Estoni, shkruan The Sun.

Në fotot e siguruara nga prestigjiozja britanike ushtarët shihen teksa stërviten me një linjë ushtrimesh që synon shkatërrimin e kundërshtarëve rusë në fshatrat estoneze gjatë dimrit Baltik.

Duke kaluar nëntë ditë, Kampi i Ushtrimit të Dimrit pa më shumë se 100 ushtarë nga një kompani e Batalionit të Parë të Mbretërisë së Uellsit që ushtronin aftësitë e tyre luftarake në vijën e frontit të NATO-s kundër Rusisë.

Frika që Presidenti Vladimir Putin të mund të komplotojë për të pushtuar shtetet baltike, të cilat u shkëputën nga Rusia kur Bashkimi Sovjetik u shemb në fillim të viteve 1990, është rritur.

Duke ndërmarrë një sërë sulmesh dhe manovra mbrojtëse kundër aleatëve të tyre estonezë, trupat simuluan atë që mund të ishte një ndërhyrje e ushtrisë ruse me urdhër të Putinn për të aneksuar kombin e vogël.

Stërvitja u zhvillua në një zonë ushtrimesh ushtarake, në veri-perëndim të kampit të tyre në qytetin e Tapu, Estoni. Me temperaturë -19 ° C, trajtimi me të ftohtin ishte një “sfidë masive” pasi Ushtria britanike përdoret për mjedise me erë, me shi dhe kohë të butë.

Pjesëtarët e Uellsit Mbretëror dhe flota e tyre e mjeteve luftarake të sulmit, u mbështetën nga një numër i tankeve të Challenger 2.

Në terren, shpesh duke kaluar nëpër dëborë të thellë, ushtarët u hodhën në pozicionet e armikut në llogore dhe fortesa. Të dyja palët do të praktikonin dhe përsosin taktikat e tyre dhe shpesh do të përdorin një shumëllojshmëri të armatimeve anti-tank.

Toger Anthony Strain, nga St Albans, Hertfordshire, tha se ushtrime të tilla janë “tepër të rëndësishme”.

Togeri Strain tha: “Arsyeja që ne sjellim ushtarët tanë këtu, është që të vrapojmë në një pyll dhe të testtojmë forcat tona, në vend që të qëndrojmë në ambiente të mbyllura”.

25-vjeçari tha se e dinin se nuk ishte një situatë jetë a vdekje, si një luftë e vërtetë,por ai tha: “Në të njëjtën kohë janë të njëjtat presione, kështu që gjatë radios kur ju jeni duke u thënë për të shkuar në një pozitë të caktuar ose për të dalë me një ide të caktuar, atëherë presioni është mjaft real sepse po formuloni një plan”.

Gjithçka ndihet e vërtetë, por sigurisht që nuk ka rezik që dikush të lëndohet, një përballje 50/50 me realitetin mendoj”.

Ndërkohë, për të nënvizuar tensionet midis Estonisë dhe Rusisë, të dy vendet shkëmbyen agjentë të kapur në një shkëmbim të stilit të Luftës së Ftohtë drejtpërdrejt nga Ura e spiunëve të Hollivudit.

Kjo u bë në vendkalimin kufitar Koidula, ku u shkëmbyen një biznesmen estonez dhe Artem Zinchenko, shtetas rus. Ata u shoqëruan në qendër të një ure mbi lumin Piusa që ndan të dy vendet.

13 shkurt 2018 (gazeta-Shqip.com)

Source: Bota