Koha e keqe në Japoni, bilanci i viktimave shkon në 200

Një javë pas shirave të rrëmbyeshëm që kanë shkatërruar Japoninë perëndimore, numri i viktimave ka shkuar thuaje në 200 persona.

Autoritetet kanë vënë alarmin shëndetësor për rreth 7 mijë të shpërngulur në qendrën e pritjes për shkak të temperaturave të larta që po regjistrohen në ditët e fundit. Sipas të dhënave të ofruara nga qeveria, më shumë se 600 ndërtesa publike janë dëmtuar nga balta dhe së paku 207,500 shtëpi nuk kanë ujë të rrjedhshëm.

13 korrik 2018 (gazeta-Shqip.com)

Source: Bota