Rekordet “Guiness 2019” / Nga DJ 83-vjeçare, te zaret e maceve (Foto)

Arritje të çmendura dhe karaktere të pazakonta. Çdo vit bëhet ‘regjistrimi’ i Rekordeve Botërore të Guinnessit (GWR), kështu që autoriteti botëror për kompanitë rekorde, përditëson këtë temë me kureshtje në mbarë botën. Edicioni 2019 u zbulua dhe kështu dhe yjet e rinj hynë në Guinness.   Çfarë e nxit një pensionist të bëhet një artist trapezësh fluturues? Ose si mund të mësojë një qen i adoptuar të hidhet deri në një lartësi prej pothuajse dy metra? Ja disa histori ndërkombëtare:

#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-2-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-3-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-4-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-5-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-6-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-7-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-8-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item9 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-9-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5b9a30362f836 .td-doubleSlider-2 .td-item10 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/09/mau-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

SUMIKO IWAMURO – DJ më i vjetër profesional – 83 vjeçe dhe 188 ditë është një grua. Pronare e një restoranti dhe kuzhiniere gjatë ditës, në mbrëmje Sumiko Iwamuro (83 vjeç, nga Tokio, Japoni) kthehet në yllin e muzikës rock DJ Sumirock. Kur përfundon duke punuar në restorant, Sumiko bashkohet me Decabar Z për të luajtur si DJ dhe ka shumë argëtim për t’u ndjerë i lodhur: “Të bësh diçka krejtësisht të ndryshme ju mbush me energji”, thotë ajo. Sumiko kurrë nuk imagjinonte të bëhej DJ në moshën e saj, por nga debutimi i Sumirock nuk kishte mendime të tjera: “Provoni diçka dhe mos hiqni dorë … ka mundësi rreth çdo këndi”.

BETTY GOEDHART – Artistja më e vjetër e trapezit fluturues në aktivitet – 84 vjeç dhe 249 ditë Betty Goedhart, ka hyrë në këtë rekord për artisten më të vjetër të trapezit fluturues në aktivitet (grua): është një shembull i shquar se si mosha nuk parandalon realizimin e ëndrrave. Që në moshë të re, Betty gjithmonë ka besuar se ajo mund të arrijë çdo gjë me përkushtim dhe vendosmëri dhe për këtë arsye ajo filloi të merrte mësime për t’u bërë një artist trapez të fluturimit në moshën 78-vjeçare.

TOM BAGNALL – Aeroplani më i shpejtë i fluturimit – 180.71 km / hTom Bagnall, 26 vjeç, nga Staffordshire, Mbretëria e Bashkuar, është krenar që ka kartën më të shpejtë në botë. Tom mori 12 muaj për të përfunduar projektin, por pasioni i tij për shpejtësi ka lindur në një moshë të re për t’u bërë, me fjalët e tij, një varësi e vërtetë. Ai u interesua për inxhinieri dhe mekanikë që punonin në punëtorinë e tij deri vonë në mbrëmje. Mantra e Tom-it është që të marrë diçka të ngadalshme dhe të parëndësishme dhe ta transformojë atë, duke e forcuar atë, në mënyrë që të arrijë shpejtësinë maksimale të mundshme. Me avionin e tij të go-kart, ai kishte një fillim rekordi.

BARRY JOHN CROWE – Numri më i madh i sallameve të prodhuara në një minutë: 78 Barry John Crowe, 28 vjeç, kasap nga Cavern, Irlandë, është mbajtësi aktual i rekordeve për numrin më të madh të sallameve të prodhuara në një minutë. Në moshën 10-vjeçare, Barry filloi t’i ndihmonte prindërit e tij në kasaphanë familjare dhe që atëherë ka përsosur aftësitë e tij për të bërë salsiçe. Barry tani drejton biznesin familjar dhe ëndrrat për t’i bërë prindërit krenarë.

MATT DENTON – Roboti më i madh i mundshëm me shpatë – 2.8 m i gjatë, 5 m i gjerë Matt Denton, 45 vjeç, nga Winchester, Mbretëria e Bashkuar, është një Specialist i Sistemit të Kontrollit Animatronic dhe mban titullin GWR për robotin më të madh. Pasioni i Matt për animatronikë dhe inxhinierinë filloi shumë herët, me certifikatën e parë LEGO Technic që u mor si dhuratë dhe u konsolidua pas shikimit të kinemasë Star Wars: Episode V – Perandoria godet përsëri në moshën tetë . Si një fëmijë, Matt ishte i hipnotizuar nga makinat që mund të ecnin si Walkers AT-AT dhe realizuan ëndrrën e tij të fëmijërisë duke punuar në Star Wars: Zgjimi i Forcës për të krijuar BB-8 preferuar për tifozët.

FEATHER – Kërcimi më i lartë i një qeni – 191.7 cm Talenti i Feather u bë i qartë për zonjën e tij, Samantha Valle (31) nga Maryland, SHBA, kur pa kërcimin e saj aq të lartë që ajo goditi tavanin në bodrumin e tyre! Samantha filloi trajnimin e kafshës për të kaluar pengesat dhe pas një kohe shumë të shkurtër qeni kërceu lehtë 150 cm. Ai ishte adoptuar nga një shtëpi për kafshë dhe Samantha është shumë krenare që ka parë potencialin e tij teksa të tjerët e kishin braktisur pa u përpjekur të merrnin më të mirën prej tij.

GERONIMO – Numri më i madh i kërcimit të një qeni në një minutë – 128. Edhe Geronimo gjithashtu u shpëtua nga Samantha. Një kryqëzim mes “border collies” dhe qenit të kufirit, Geronimo ka një karakter të fortë dhe mban titullin GWR për numrin më të lartë të kërcimit të një qeni në një minutë. Pas gjashtë javësh, kur qeni kishte vështirësi për të stërvitur, Samantha pati idenë ta stërviste me një litar kërcimi: shpejt u pa se në këtë “lojë”, Geronimo kishte një talent të natyrshëm.

Primate të tjera kurioze janë:

Numri më i madh i zareve është vendosur në dorën e një maceje

Personi më i modifikuar

50 m më të shpejta me patina në duar – 8.55 sekonda

Koha më e gjatë duke kontrolluar një top futbolli me këmbët tuaja në çatinë e një makine në lëvizje – 93 sekonda

13 shtator 2018 (gazeta-Shqip.com)

Source: Ndryshe