Ndryshe

Stresi gjatë shtatzënisë ndikon në inteligjencën e bebes
Ndryshe

Stresi gjatë shtatzënisë ndikon në inteligjencën e bebes

Gjatë shtatzënisë femrat ekspozohen shumë ndaj stresit për shkak të hormoneve. Shkencëtarët theksojnë se stresi te shtatzënat mund të ndikojë në zhvillimin dhe inteligjencën e bebes, e madje mund të shkaktojë edhe probleme tjera më vonë në jetë. Si ndodh kjo? Stresi mund bëjë që bebja të linde më herët […]

Autizmi njihet edhe nga disa anomali gjatë ecjes
Ndryshe

Autizmi njihet edhe nga disa anomali gjatë ecjes

Shenjat kryesore të çrregullimeve të spektrit të autizmit janë vështirësitë sociale dhe komunikuese dhe prania e sjelljeve dhe interesave të kufizuara dhe të përsëritura. Por është gjithashtu e rëndësishme për të hetuar anomalitë e lëvizjes së lidhen shpesh me autizmin: rreth 80% e fëmijëve autikë kanë vështirësi motorike të llojeve […]

Sportet dimërore, zbuloni më të mirët për djegien e yndyrës
Ndryshe

Sportet dimërore, zbuloni më të mirët për djegien e yndyrës

Sa kalori mund të konsumohen duke bërë lëvizje në dëborë dhe cilat janë disiplinat ideale për të djegur kalori Mali është vendi i përsosur për të konsumuar kalori. Të lëvizësh mes majave, madje edhe më e mirë në dëborë, është aktiviteti ideal për të djegur depozitat e yndyrës, por edhe […]

Sportet dimërore, zbuloni më të mirët për djegien e yndyrnave
Ndryshe

Sportet dimërore, zbuloni më të mirët për djegien e yndyrnave

Sa kalori mund të konsumohen duke bërë lëvizje në dëborë dhe cilat janë disiplinat ideale për të djegur kalori Mali është vendi i përsosur për të konsumuar kalori. Të lëvizësh mes majave, madje edhe më e mirë në dëborë, është aktiviteti ideal për të djegur depozitat e yndyrës, por edhe […]

Pse kur shajmë na bën mirë për shëndetin (mendor)
Ndryshe

Pse kur shajmë na bën mirë për shëndetin (mendor)

Që nga fëmijëria, ne mësohemi të “mos themi fjalë të këqija”, edhe pse një hulumtim i bërë në SHBA ka zbuluar se “fjalët e këqija” përbëjnë gati një për qind të fjalorit të përditshëm. Mundësitë për të shqiptuar keqkuptime të papërshtatshme në kohë të gabuara janë mjaft të dukshme, por […]

Zbulohet sekreti i flokëve të kuq
Ndryshe

Zbulohet sekreti i flokëve të kuq

Studiuesit kanë realizuar studimin më të madh ndonjëherë për të zbuluar sekretin e vërtetë pas flokëve të kuq: janë tetë gjene. Përveç kësaj, ekspertët kanë gjetur edhe gjene që ndikojnë në ngjyrosjen e flokëve në përgjithësi, si dhe mënyrën se si rriten, përfshi këtu kaçurrelat apo ata të drejtët. Shkencëtarët […]

Historia e gruas me “këmbët e Lotusit”: Ishte një torturë
Ndryshe

Historia e gruas me “këmbët e Lotusit”: Ishte një torturë

“Këmbët e Lotusit” janë rezultat i nj procesi antik kinez, që i mbështillte këmbët e vajzave me fasha shumë të shtrënguara,  për të penguar rritjen e tyre. Zhou Guizhen, 86 vjeçr, është një nga gratë ende gjallë që ka vuajtur këtë praktikë të dhimbshme. Zhou Guizhen është 86 vjeçr, jeton […]

Kush është sekreti për të qenë i lumtur nën një çati?
Ndryshe

Kush është sekreti për të qenë i lumtur nën një çati?

Sipas një studimi, 44% e italianëve zihen për rrëmujën në shtëpi, por me dialog (dhe shumë durim!) çdo gjë zgjidhet Shtëpia ka qenë gjithmonë një nga pasuritë më të çmuara për italianët, por për këtë arsye e famshmja “dy zemra dhe një kasolle” nuk është e mjaftueshme për të garantuar […]

Gabimet në jetën intime? Zgjidhni të brendshmet “e duhura” (FOTO)
Ndryshe

Gabimet në jetën intime? Zgjidhni të brendshmet “e duhura” (FOTO)

Recipetat e gabuara mund të shkaktojnë dhimbje shpine, tangat favorizojnë infeksionet, mbathjet e mëndafshta janë joshëse, por jo higjienike Të brendshmet janë të rëndësishme, një mënyrë për t’u ndier mirë për vete si dhe një instrument joshjeje ndaj partnerit tonë. Por, nëse zgjedhim të brendshmet e gabuara, sado të këndshme […]