Ndryshe

Meshkujt, femrat dhe garat sportive
Ndryshe

Meshkujt, femrat dhe garat sportive

Pas një garimi sportiv, meshkujt shpenzojnë më shumë kohë krahasuar me femrat, për t’u riafruar dhe paqësuar me rivalin, sepse duan që agresiviteti mes tyre të mbyllet aty Në dy javët e ardhshme gjatë zhvillimit të Lojërave olimpike të Rios, do të vëmë re një sjellje të ndryshme të sportistëve […]

Baza nukleare që rrezikon një katastrofë në Groenlandë
Ndryshe

Baza nukleare që rrezikon një katastrofë në Groenlandë

Këtu nuk kemi të bëjmë me skenarin e një filmi, por me një ngjarje të vërtetë të ndodhur gjatë Luftës së Ftohtë, në përplasjen mes SHBA-së dhe aleatëve të saj dhe Bashkimit Sovjetik Historia është një nga ato si të James Bond-it. Një operacion ushtarak i kryer në sekret të […]

Truri i personave mbi peshë është 10 vite më i plakur
Ndryshe

Truri i personave mbi peshë është 10 vite më i plakur

Është e vështirë për të kuptuar nëse ulja e volumit të fibrave nervoze shkaktohet nga shtimi i peshës, nëse është shkaku, apo nëse kanë të dyja një origjinë të përbashkët Truri i personave të cilët janë obezë apo kanë disa kilogramë më shumë sesa duhet, është i plakur 10 vite […]

Deri më sot 20 planetë i ngjajnë Tokës  
Ndryshe

Deri më sot 20 planetë i ngjajnë Tokës  

Shkencëtarët kanë krijuar katalogun e planetëve, të cilët janë të ngjashëm me Tokën, mes atyre të identifikuar nga teleskopi hapësinor “Kepler (NASA)”, misioni i të cilit është pikërisht ai që të gjejë planet në sisteme të ndryshme diellore Deri më sot janë në total 3.489 planetët e zbuluar përtej sistemit […]

10 sinjale të një marrëdhënieje të papërshtatshme për ju
Ndryshe

10 sinjale të një marrëdhënieje të papërshtatshme për ju

Psikologji Është e kotë të vazhdoni një marrëdhënie personale nëse nuk ndiheni të sigurt dhe nuk jeni vetvetja. Në fakt ka një sërë sinjalesh të cilat tregojnë papërshtatshmërinë ndaj një raporti të tillë Mendoni se është e thjeshtë të qëndroni në një marrëdhënie edhe kur në thellësi të zemrës e […]

Lëkura e mollës, një “ilaç” për muskujt
Ndryshe

Lëkura e mollës, një “ilaç” për muskujt

Shëndet  Sipas shkencëtarëve të Universitetit të Iowa (SHBA), në lëkurën e  mollës ka disa substanca të veçanta të cilat parandalojnë  dobësimin e muskujve tek të moshuarit apple with peeled skin Dihet se një mollë në ditë mban mjekun larg nesh, por proverbi nuk përfshin informacionin se fruta në fjalë nuk […]

Në 2017, njerëzit do të rikthehen në Hënë
Ndryshe

Në 2017, njerëzit do të rikthehen në Hënë

“Moon Express” po përgatitet që të shkojë në Hënë, nëse do t’ia arrijë qëllimit, atëherë do të çojë në shtëpi çmimin prej 20 milionë dollarësh të cilin e jep Google Kompania private “Moon Express” arriti të marrë nga Administrata e Aviacionit Federal (FAA) të SHBA-së, lejen për të dërguar një […]

Ushqyerja gjatë verës, ndihuni mirë me frutat e stinës
Ndryshe

Ushqyerja gjatë verës, ndihuni mirë me frutat e stinës

Këshilla Çfarë mund të pini gjatë verës kur bën shumë vapë? Shfrytëzoni të mirat e shalqirit, të pjeprit, manaferrave ose të frutave të tjera të sezonit për t’u freskuar dhe për të rigjetur formën tuaj të dëshiruar Shalqiri dhe pjepri përmbajnë sasi të mëdha uji dhe janë të duhurit për […]

Autobusi teknologjik që kalon mbi makinat në Kinë
Ndryshe

Autobusi teknologjik që kalon mbi makinat në Kinë

Ky është modeli i quajtur “Transit Explore Bus” (shkurt TEB), një autobus elektrik gjigand, i lartësuar mbi mjetet e tjera, i gjerë sa dy korsi të një rruge normale qyteti Përpara gjashtë vitesh kjo ishte një ide mjaft e guximshme e një inxhinieri kinez, Song Youzhou. Gjashtë javë më parë […]