Teknologji

Aplikacioni i ri Shazam që identifikon njerëzit
Teknologji

Aplikacioni i ri Shazam që identifikon njerëzit

Kjo është risa që kompania Blippar ka nxjerr së fundmi. Nëse më parë shazamin e përdornim për njohjen e këngëve sot ai do të përdoret dhe për identifikimin e njerëzve. Deri tani nga eksperimentimet, Shazam mund të njohë 400.000 figura publike dhe norma e saktësisë është 99%. Aplikacioni skanon fytyrat […]

Teknologji

Armatimet “Hi-Tech” të Izraelit

Ndryshe nga kundërshtarët e tij arabë, në vitin 1950, vetëm dy vjet pasi u themelua shteti i Izraelit nuk kishte burime natyrore për të financuar ekonominë e tij. Me shumë pak bashkëpunëtorë tregtarë, Izraeli vendosi që t’i përkushtohej teknologjisë më të fundit dhe pas disa viteve ai investim i ‘zbardhi […]

Si do të rrisë PBB-në, shtrirja e internetit broadband në Shqipëri?
Teknologji

Si do të rrisë PBB-në, shtrirja e internetit broadband në Shqipëri?

Niveli i depërtimit të shërbimin të internetit me brez të gjerë (broadband) fiks për popullsi në vendin tonë është vetëm 9.3%, tregues ky tepër i ulët, përkundrejt 32.5 % të penetrimit të po këtij shërbimi në vendet e Bashkimit Europian. Në epokën e zhvillimeve të jashtëzakonshme të teknologjisë, duke filluar […]

Njihuni me celularin më të vogël në botë…
Teknologji

Njihuni me celularin më të vogël në botë…

Gjithmonë e më shumë ne mahnitemi pas telefonave të mëdhenj, teksa janë më komodë, me më shumë aplikacione dhe më modernë. Por a e keni menduar se cila është madhësia e telefonit më të vogël në botë? Ky telefon njihet si “Zanco Tiny T1” dhe është telefoni më i vogël […]

Kufiri tjetër
Teknologji

Kufiri tjetër

Të përdorësh mendimin për të kontrolluar makinat. Ndërveprimi tru-kompjuter mund të ndryshojë domethënien e të qenit njeri. The Economist Teknologjitë shpesh faturohen si transformuese. Për William Kochevarin, termi është i justifikuar. Z. Kochevar është i paralizuar nga shpatullat e poshtë pas një aksidenti çiklistik, e megjithatë ia ka dalë të […]

Statistikat/ Avionët, 2017 ishte një vit i sigurt
Teknologji

Statistikat/ Avionët, 2017 ishte një vit i sigurt

Prej vitesh fluturimi është statistikisht mënyra më e sigurt e udhëtimit dhe shifrat vazhdojnë të tregojnë një përmirësim të trendit. Viti 2017 ishtë më i sigurti në historinë e fluturimeve me pasagjerë sipas studimeve të kryera nga kjo industri. Gjatë 2017-s nuk pati asnjë rrëzim avionësh për pasagjerë në botë, […]

Kaos: Bie rrjeti social WhatsApp, probleme kudo në botë
Teknologji

Kaos: Bie rrjeti social WhatsApp, probleme kudo në botë

Rrjeti social WhatsApp ka shfaqur probleme mbrëmjen e sotme. Defektet janë shfaqur pak orë para ndarjes së viteve. Përdoruesit kanë shprehur frustrimin e tyre në mediat e tjera sociale. Raportimet për probleme me rrjetin social kanë ardhur nga vende të ndryshme të botës. Përdoruesit thonë se nuk mund të dërgojnë […]

A është kjo e ardhmja?
Teknologji

A është kjo e ardhmja?

Një ishull i madh artificial mendohet të ndërtohet në Dogger Bank në Detin e Veriut. Ky investim do të  ndihmojë në furnizimin me energji për 80 milion njerëz. Firmat daneze, holandeze dhe gjermane do të nënshkruajnë një marrëveshje për këtë projekt në Bruksel më 23 mars 2018. I pranishëm do […]