Teknologji

Prindër ky aparat mban fëmijët larg internetit
Teknologji

Prindër ky aparat mban fëmijët larg internetit

Për prindërit, fëmijët e të cilëve janë të varur nga interneti, apo për të ruajtur vëmendjen e të ftuarve në një darkë, kjo është shpikja ideale. Në një kohë që Smartphone-t po dominojnë gjithnjë e më shumë jetën tonë, “DistractaGone”, nga “Smart Box”, pretendon që të jetë zgjidhja. Zgjidhja e […]

Teknologji

Bleve iPhone 7? Je i pushuar nga puna

Shumë njerëz mezi presin që të blejnë një iPhone 7. Por punonjësit e një kompanie në Kinë rrezikojnë të pushohen nga puna nëse e bëjnë diçka të tillë. Punonjësit e kompanisë së produkteve mjekësore Nanyang Yongkang janë paralajmëruar që të mos blejnë celularë iPhone 7 dhe iPhone 7 Plus. “Nëse […]

Apple, Brukseli dhe sovraniteti i cenuar i Irlandës
Teknologji

Apple, Brukseli dhe sovraniteti i cenuar i Irlandës

Bashkimi Europian po e detyron Irlandën të vjelë 13 miliardë eurot e ‘falura’ ndaj kompanisë Apple në kuadër të marrëveshjes mes tyre, por ndërsa sipërmarrësit thonë se kjo është shkelje e sovranitetit, ish-ministrit grek i financave argumenton se gabimet e të shkuarës nuk duhet të ndikojnë në të tashmen. Autor: […]

Teknologji

Brenda avionit më të shtrenjtë në botë

Ai është avioni më i shtrenjtë komercial dhe nuk do të përdoret për udhëtime rutinë, por kryesisht për udhëtime turistike të planifikuara përreth globit. Bileta për një xhiro 14-ditore me të me destination vende të ndryshme të botës do të fillojë nga 50.000 euro. Me një super hapësirë ngrënie me […]

Pikëpyetjet e sulmit mbi Yahoo: Kush është prekur?
Teknologji

Pikëpyetjet e sulmit mbi Yahoo: Kush është prekur?

Kompania Yahoo thotë se hakerat i kanë vjedhur informacione për rreth 500 milionë përdorues, në atë që mund të cilësohet një prej sulmeve më të mëdhenj kibernetikë në histori. Hakerat kanë vjedhur informacione personale, përfshi emra, emaile por edhe pyetjet e sigurisë dhe përgjigjet. Sulmi ka ndodhur në vitin 2014, […]

Teknologji

Celularët e vjetër që tani vlejnë mijëra euro (Foto)

Nëse jeni person që nuk i gjuan gjërat e vjetra, atëherë jeni me fat. Ai celulari i vjetër Motorola ose Nokia të cilin mund ta keni ende në shtëpi mund të vlejë shumë, ka zbuluar një hulumtim i ri. Ueb-faqja për blerje online eBay ka parë një rritje të çmimeve […]